Dapatkan artikel terbaru dari Celiksiber dengan percuma.Masukkan alamat email anda:

Delivered by FeedBurner

free logo design

Letakkan kod html di bawah ini di website atau blog anda

Kawal PC orang dengan perisian TeamViewer

Labels:

“Alamak, PC aku masalah lagi!”, kata Sakinah. Kan bagus kalau waktu macam ni boleh minta Si Amar tu untuk repair PC kan? Tapi malangnya Amar duduk 10 batu jauhnya dari sini, dan mustahil kalau nak panggil dia datang sekarang.
Tak jadi masalah sebenarnya untuk Amar membantu Sakinah, asalkan kedua-duanya mempunyai sambungan Internet. Amar boleh akses dan kawal PC Sakinah secara online menggunakan software seperti
TeamViewer. Software ini haruslah dipasang pada kedua-dua buah komputer. Berikut saya akan tunjukkan langkah-langkah untuk menggunakan TeamViewer ini. Andaikan bahawa PC yang bermasalah adalah PC Sakinah, dan PC Amar akan digunakan untuk mengawalnya: TeamViewer Detail.

Muat turun Teamviewer disini: Download

[dari:sembangkomputer]





Network Manager 0.7.0

Labels:

Network Manager 0.7.0 yang membolehkan ubuntu menyokong mobile broadband 3G tanpa perlu lagi konfigurasi wvdial secara manual. Kemaskini kepada versi 0.7.0 ialah versi 0.7.1 yang bukan sahaja tampil dengan pembaikian ralat malah memperkenalkan sokongan dan ciri baru.
Antaranya;

1.Support for more mobile broadband devices and phones

2.Plays better with stupid wifi and ethernet drivers

3.Support for rfc3442 classless static routes

4.The default “Auto eth0″ connection is now read/write

5.Compatibility fixes for 802.1x PEAP authentication and 3G/PPP connections

6.Reduced wakeups for power saving awesomeness

7.Ability to deny specific devices the default route

8.More correct display of wifi signal strength

9.Custom IPv4 settings for mobile broadband connections

10.More informative display of network device state

11.Less annoying password behavior in the vpnc plugin

12.OpenVPN HMAC authentication and IP configuration fixes

NetworkManager
nm-applet
NetworkManager-vpnc
NetworkManager-openvpn
NetworkManager-pptp
NetworkManager-openconnect





Cara untuk lajukan windows xp

Labels:

Ingin mngetahui bagaimana cara untuk lajukan windows xp klik maklumat di bawah untuk keterangan lanjut dari rakan blogger.
Klik




Bagaimana cara untuk format hard disc

Labels:

Format Hard Disk dan install Windows XP ke dalam komputer biasanya dilakukan kerana dua sebab, iaitu:
Anda baru sahaja membeli komputer atau hard disk baru, jadi anda perlu memasukkan
OS ke dalamnya.
Windows anda rosak, hang, atau dijangkiti virus. Dan install kembali Windows XP merupakan jalan terakhir yang terpaksa anda buat suapaya komputer anda kembali berfungsi seperti biasa.
Artikel pada kali ini akan mengajar anda cara-cara untuk format Hard Disk dan install Windows XP ke dalamnya, langkah demi langkah. (Nota: artikel ini dipenuhi dengan gambar rajah, jadi ianya mungkin mengambil sedikit masa untuk dipaparkan). Jika anda ingin artikel ini klik EBOOK untuk
download fail pdf .
Klik





Semua orang boleh jadi blogger

Labels:

Apakah Itu Blog?

Blog juga adalah satu jenis laman web. Namun, berbeza dari laman web biasa, artikel-artikel baru harus sentiasa ditambah dari masa ke semasa. Ada yang menulis blog setiap minggu, dan ada juga yang menulis blog setiap hari. Dalam blog juga, pembaca boleh memberikan komen dan maklum balas terhadap hasil tulisan anda.

Mengapa Nak Buat Blog?

Tidak dapat dinafikan bahawa kini, blog lebih cepat popular berbanding laman web biasa. Jadi, lebih ramai orang yang mula untuk membuat blog dengan pelbagai tujuan, antaranya ialah:

  • *Sebagai diari dan catatan harian
  • *Tempat berkongsi ilmu pengetahuan
  • *Berbicara hal politik (Anwar Ibrahim dan Khir Toyo pun ada blog sendiri)
  • *Sumber pendapatan, iaitu sebagai cara untuk buat duit secara online seperti krulnizamnordin

Antara contoh-contoh blog adalah Saifulislam yang mengajak kita berfikir, Affuan.net yang memberi tips tentang bisnes Internet,krewkembarasufi dan juga KNizam Artwerk yang membawa anda ke tempat-tempat makan yang menarik. Tak lupa juga pada SembangKomputer.com yang mengandungi banyak tips-tips mengenai komputer.

Mudahnya Menggunakan Blog!

Adakah anda perlu menjadi seorang pakar IT untuk memulakan blog? Tidak sama sekali! Cukuplah jika anda pandai menaip dan menggunakan Internet, anda sudah mampu untuk memiliki sebuah blog.

Untuk mendaftar di Google sebagai Blogger sila klik untuk keterangan lanjut

klik

Untuk keterangan lebih terperinci sebagai Blogger sila klik info untuk keterangan lanjut

klik





Labels:

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Anda pernah dengar e-kamus?
E-kamus ialah software kamus yang tercanggih yang dilengkapi dengan 18 kamus
dan disertakan sebutan dalam English UK.
Mudah bukan?

Hanya "double click" atau "mouse move", makna perkataan anda terjawab.
Boleh digunakan untuk kesemua software berasakan text seperti Microsoft Office
(Word,excel dll) PDF Reader, Mozilla Firefox, Internet Explorer dan macam-macam lagi.

Anda mahu mencubanya?
Dapatkan secara PERCUMA





Iklan Khidmat Masyarakat

Download PERCUMA E-Kamus

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Anda pernah dengar e-kamus? E-kamus ialah software kamus yang tercanggih yang dilengkapi dengan 18 kamus dan disertakan sebutan dalam English UK. Mudah bukan? Hanya "double click" atau "mouse move", makna perkataan anda terjawab. Boleh digunakan untuk kesemua software berasakan text seperti Microsoft Office (Word,excel dll) , PDF Reader, Mozilla Firefox, Internet Explorer dan macam-macam lagi. Anda mahu mencubanya? Dapatkan secara PERCUMA SEKARANG!

Blog ini dapat ditampilkan dengan baik menggunakan Browser Mozilla Firefox.

Download Disini...

Spread Firefox Affiliate Button