Dapatkan artikel terbaru dari Celiksiber dengan percuma.Masukkan alamat email anda:

Delivered by FeedBurner

free logo design

Letakkan kod html di bawah ini di website atau blog anda

"Cara terbaik mengunci keyboard"

Labels: ,

Chris PC-Lock merupakan software yang sangat sederhana, ringan, dan berguna dalam menjaga keselamatan komputer ketika andameninggalkan komputer anda. Semasa software ini berfungsi, semua fungsi keyboard dan mouse tidak akan aktif. Penggunaan tombol Alt-Tab, Ctrl-Alt-Tab, ataupun kombinasi tombol shortcut Windows lainnya juga tidak akan berfungsi sama sekali.

Selama masa aktif tersebut, layar komputer akan menampilkan screen saver atau gambar wallpaper yang dipilih. Untuk mengaktifkannya kembali, anda hanya perlu memasukkan password. Software yang memiliki empat pilihan bahasa ini juga dapat diaktifkan secara automatik ketika komputer dalam keadaan idle (tidak ada aktiviti) dalam waktu yang telah ditentukan.

Ia juga dapat aktif setiap kali PC aktif. Software ini dapat berfungsi pada sistem operasi Microsoft Windows (Windows 95/98/Me/NT/2000/XP/2003 Server), kecuali Windows Vis­ta.Klik disini untuk download


selamat mencuba
PhotobucketIklan Khidmat Masyarakat

Download PERCUMA E-Kamus

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Anda pernah dengar e-kamus? E-kamus ialah software kamus yang tercanggih yang dilengkapi dengan 18 kamus dan disertakan sebutan dalam English UK. Mudah bukan? Hanya "double click" atau "mouse move", makna perkataan anda terjawab. Boleh digunakan untuk kesemua software berasakan text seperti Microsoft Office (Word,excel dll) , PDF Reader, Mozilla Firefox, Internet Explorer dan macam-macam lagi. Anda mahu mencubanya? Dapatkan secara PERCUMA SEKARANG!

Blog ini dapat ditampilkan dengan baik menggunakan Browser Mozilla Firefox.

Download Disini...

Spread Firefox Affiliate Button