Dapatkan artikel terbaru dari Celiksiber dengan percuma.Masukkan alamat email anda:

Delivered by FeedBurner

free logo design

Letakkan kod html di bawah ini di website atau blog anda

Bagaimana memasukkan filem YouTube ke PowerPoint gambar?

Labels: ,

Anda boleh memasukkan filem YouTube ke dalam Slide PowerPoint untuk tujuan pelbagaikan idea atau cara yang lebih baik untuk menyampaikan sesuatu. Anda boleh menyampaikan idea-idea ini dalam cara yang lebih berkesan, jika anda menggunakan file film dengan gambar sederhana anda.

Ikuti langkah-langkah yang diberikan untuk menambah filem YouTube ke dalam PowerPoint:

Mula-mula download filem YouTube.com dan kemudian save pada komputer anda. Kebanyakan filem yang sedia dalam format flash video di laman YouTube. Anda boleh download film dari YouTube ke dalam format umum, misalnya,windows media video file (wmv), windows video file (avi) and movie file (mpeg).

Buka presentation di mana anda ingin memasukkan movie file.

Sekarang klik Insert pilihan  "Movies and Sounds" menu dan pilih option" Movie from File ".
Sekarang pilih filem yang anda ingin masukkan ke dalam gambar dan klik butang Ok.Di sini anda ditanya "Adakah anda mahukan movie bermain secara automatik? Jika tidak, ia akan dimainkan bila anda klik."Disarankan memilih pilihan main secara automatik. 

Akhirnya save presentation PowerPoint anda dan cuba running bagi tujuan percubaan.

PhotobucketIklan Khidmat Masyarakat

Download PERCUMA E-Kamus

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Anda pernah dengar e-kamus? E-kamus ialah software kamus yang tercanggih yang dilengkapi dengan 18 kamus dan disertakan sebutan dalam English UK. Mudah bukan? Hanya "double click" atau "mouse move", makna perkataan anda terjawab. Boleh digunakan untuk kesemua software berasakan text seperti Microsoft Office (Word,excel dll) , PDF Reader, Mozilla Firefox, Internet Explorer dan macam-macam lagi. Anda mahu mencubanya? Dapatkan secara PERCUMA SEKARANG!

Blog ini dapat ditampilkan dengan baik menggunakan Browser Mozilla Firefox.

Download Disini...

Spread Firefox Affiliate Button