Dapatkan artikel terbaru dari Celiksiber dengan percuma.Masukkan alamat email anda:

Delivered by FeedBurner

free logo design

Letakkan kod html di bawah ini di website atau blog anda

Cd Drive Tools, untuk buka tutup tray CD/DVD Rom dengan klik mouse.

Labels: ,

Ada masanya kita merasa susah atau malas untuk menekan tombol eject CD/DVD ROM di CPU, ini mungkin kerena letaknya CPU yang agak jauh, atau kita memang jenis yang malas tambahan pula dah duduk dalam posisi santai tidak mau bergerak / berpindah. atau karena tombol eject CD/DVD ROM yang sudah rosak, atau ada sebab-sebab lain yang anda sendiri yang tahu.

Tools kecil 'Cd Drive Tools' dapat berfungsi sebagai remote untuk membuka / menutup tray CD/DVD ROM, hanya dengan klik mouse.

softwarenya dapat di muat turun di alamat ini : http://tinyurl.com/b6ote4

Setelah di muat turun dan install, semasa klik kanan pada tray icon (kanan bawah) seperti gambar berikut ini :PhotobucketIklan Khidmat Masyarakat

Download PERCUMA E-Kamus

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Anda pernah dengar e-kamus? E-kamus ialah software kamus yang tercanggih yang dilengkapi dengan 18 kamus dan disertakan sebutan dalam English UK. Mudah bukan? Hanya "double click" atau "mouse move", makna perkataan anda terjawab. Boleh digunakan untuk kesemua software berasakan text seperti Microsoft Office (Word,excel dll) , PDF Reader, Mozilla Firefox, Internet Explorer dan macam-macam lagi. Anda mahu mencubanya? Dapatkan secara PERCUMA SEKARANG!

Blog ini dapat ditampilkan dengan baik menggunakan Browser Mozilla Firefox.

Download Disini...

Spread Firefox Affiliate Button