Dapatkan artikel terbaru dari Celiksiber dengan percuma.Masukkan alamat email anda:

Delivered by FeedBurner

free logo design

Letakkan kod html di bawah ini di website atau blog anda

Tahukah anda internet kini selamat untuk anak-anak kita?

Labels: ,

Adakah anak-anak kita selamat untuk melayari internet?
Di alaf baru ini anak-anak kita tidak harus ketinggalan dalam dunia IT kerana mereka juga perlukan perubahan dan tidak ketinggalan menikmati arus perubahan teknologi maklumat.

Seperti yang kita sedia maklum di internet telah wujud berbagai-bagai jenis laman web dan sumber-sumber maklumat yang banyak untuk membantu anak kita dalam proses pembelajaran dan dapat meluaskan ruang lingkup minda anak kita.


Apa yang kita khuatiri ujudnya laman web yang mana diantaranya laman web yang berunsur tidak sihat untuk tatapan anak-anak kita.Untuk mencari sumber informasi maklumat kita tidak ketinggalan menggunakan search enjin seperti Yahoo atau Google.

Justeru itu kita sebagai ibu bapa terpaksa mencari sumber maklumat untuk anak kita bagi mengelakan anak kita menggunakan search enjin dan terjumpa laman web yang tidak sepatutnya.

Tahukan anda bahawa terdapat search enjin selamat untuk anak-anak kita melayari dunia internet mereka sendiri.Diantaranya adalah:Kids.yahoo

kidsclick.org

askkids.com

factmonster.com

Di Kidsites.com terdapat banyak laman web yang selamat untuk kanak-kanak.Laman-laman web di kidsites mempunyai pautan ke laman-laman web yang lain yang mana dipilih dengan teliti untuk memastikan bahan yang disediakan sesuai untuk kanak-kanak.

Semoga dengan adanya laman web dan search enjin khusus untuk kanak-kanak sedikit sebanyak dapat menenangkan jiwa kita sebagai ibubapa dikala anak-anak melayari internet.

salam sejahtera...Iklan Khidmat Masyarakat

Download PERCUMA E-Kamus

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Anda pernah dengar e-kamus? E-kamus ialah software kamus yang tercanggih yang dilengkapi dengan 18 kamus dan disertakan sebutan dalam English UK. Mudah bukan? Hanya "double click" atau "mouse move", makna perkataan anda terjawab. Boleh digunakan untuk kesemua software berasakan text seperti Microsoft Office (Word,excel dll) , PDF Reader, Mozilla Firefox, Internet Explorer dan macam-macam lagi. Anda mahu mencubanya? Dapatkan secara PERCUMA SEKARANG!

Blog ini dapat ditampilkan dengan baik menggunakan Browser Mozilla Firefox.

Download Disini...

Spread Firefox Affiliate Button