Dapatkan artikel terbaru dari Celiksiber dengan percuma.Masukkan alamat email anda:

Delivered by FeedBurner

free logo design

Letakkan kod html di bawah ini di website atau blog anda

SimplePassword: Cara mudah membuat dan mengingati password

Labels:Apa saja yang berhubungan dengan password sudah tentu sesuatu yang sangat peribadi dan rahsia. saya pasti anda sudah menggunakan kombinasi terhebat untuk menentukan password.

Kadang-kadang terlalu hebatnya password boleh membuat kita sendiri kadang lupa untuk mengingatnya.

Tiada masalah bila kita hanya menggunakan satu password untuk banyak pekara terutama dalam mengekses komputer/internet kita, lain cerita pulak kalau setiap satunya menggunakan password tersendiri susah juga nak ingat kesemuanya.

Simplepassword merupakan salah satu perkhidmatan yang memudahkan kita sekaligus dalam mengingati password.

Kemudahan Simplepassword ini bagi saya unik dan bagus dimana kita hanya perlu mengingat satu Master password saja. Kemudian dari satu master password ini kita dapat menghasilkan password lain yang berbeza untuk setiap akses.

Sebagai contoh kita menyimpan password berbeza untuk gmail.com, facebook.com dan yahoo.com disini yang kita perlukan hanya nama dan satu master password saja.

Selanjutnya biarkan simplepassword yang mengingati password kita.

Saya tidak begitu jelas juga seberapa selamat kombinasi password dan mode enkripsi yang dibuat dengan perkhidmatan ini, jika masih ragu sila layari passwordmeter.com

Iklan Khidmat Masyarakat

Download PERCUMA E-Kamus

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Anda pernah dengar e-kamus? E-kamus ialah software kamus yang tercanggih yang dilengkapi dengan 18 kamus dan disertakan sebutan dalam English UK. Mudah bukan? Hanya "double click" atau "mouse move", makna perkataan anda terjawab. Boleh digunakan untuk kesemua software berasakan text seperti Microsoft Office (Word,excel dll) , PDF Reader, Mozilla Firefox, Internet Explorer dan macam-macam lagi. Anda mahu mencubanya? Dapatkan secara PERCUMA SEKARANG!

Blog ini dapat ditampilkan dengan baik menggunakan Browser Mozilla Firefox.

Download Disini...

Spread Firefox Affiliate Button