Dapatkan artikel terbaru dari Celiksiber dengan percuma.Masukkan alamat email anda:

Delivered by FeedBurner

free logo design

Letakkan kod html di bawah ini di website atau blog anda

WiMAX relevan jana ekonomi


BILANGAN guna pakai rangkaian WiMAX kini meningkat kepada 468 di 139 negara seluruh dunia berbanding hanya 400 pada pertengahan 2008 untuk menunjukkan perniagaan itu terus mendapat perhatian dan menjadi tarikan.

"Jalur lebar adalah sesuatu yang diperlukan pengguna di mana saja dan jika dilihat daripada kajian mendapati segmen hiburan terus menjadi antara faktor yang amat diperlukan oleh pengguna walaupun dalam keadaan ekonomi meruncing.

"Apabila bercakap mengenai video, WiMAX boleh melakukan proses pindah turun dengan baik sekali pada kelajuan tinggi dan murah walaupun data yang dipindah itu bersaiz besar.

Menurut Ketua Pegawai Packet One Networks (M) Sdn Bhd (P1), lebar lajur, prestasi dan keanjalan yang mampu diberi oleh rangkaian WiMAX amat sesuai memenuhi peningkatan permintaan capaian Internet mudah alih berkualiti dan berkelajuan tinggi.

"Tahun ini P1 menumpukan kepada perluasan ruang liputan, selain memperkenalkan produk, perkhidmatan dan peranti yang boleh menarik pengguna serta menekankan soal kualiti perkhidmatan," katanya.

P1 yang menjadi satu daripada empat pemegang lesen WiMAX di Malaysia bergerak menghampiri jangkaan untuk mencapai sasaran 250,000 pelanggan menjelang akhir 2009.

"P1 akan memperkenalkan lebih banyak aplikasi perkhidmatan berbanding hanya capaian Internet. Ia termasuklah perkhidmatan panggilan telefon asas suara atau video menjelang akhir tahun ini.

Iklan Khidmat Masyarakat

Download PERCUMA E-Kamus

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Anda pernah dengar e-kamus? E-kamus ialah software kamus yang tercanggih yang dilengkapi dengan 18 kamus dan disertakan sebutan dalam English UK. Mudah bukan? Hanya "double click" atau "mouse move", makna perkataan anda terjawab. Boleh digunakan untuk kesemua software berasakan text seperti Microsoft Office (Word,excel dll) , PDF Reader, Mozilla Firefox, Internet Explorer dan macam-macam lagi. Anda mahu mencubanya? Dapatkan secara PERCUMA SEKARANG!

Blog ini dapat ditampilkan dengan baik menggunakan Browser Mozilla Firefox.

Download Disini...

Spread Firefox Affiliate Button